Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 dl víz
1-1 csipet só és cukor
olaj
3 kisebb, savanykás alma
Szóráshoz:
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliáscukor
1 csésze porcukor
+ egy kis extra porcukor a legtetejére
olaj a sütéshez
A lisztet, tojást, olajat, sót, cukrot kevés vízzel símára keverem, majd lassan felengedem a maradék folyadékkal. Legalább egy órára hűtőbe teszem. Mielőtt sütni kezdeném, meghámozom az almákat, és a nagyobb lyukat véve belereszelem. Elkeverem. Egy nagyobb teflont csapott evőkanálnyi olajjal jól felhevítek. Belemerek egy merőkanál tésztát, majd mindkét oldalon kisütöm. Tálalásnál háromszögbe hajtom és megszórom vaníliáscukor, porcukor és fahéj keverékével. A hatás kedvéért még egy kis porcukrot szórok a legtetejére.
Hú ez klassz lehet nagyon. Régóta vágyom már valami almás-fahájasra.
VálaszTörlés