Levesek

2012. július 25., szerda

Bundás alma


Az igazi persze rétesalmából készül, de nekem annyi almám gyűlt össze az itt-ott vásárlásokból, hogy kell velük valamit kezdenem. Ha rétesalmából készítjük, vegyünk többet a hozzávalókból is. Lehet palacsintatésztába is forgatni, de én így szoktam meg, és szerintem jóval szaftosabb...na meg zsírosabb.))


Hozzávalók:

3 alma - nálam most idared 
3 tojás
liszt
15 dekányi porcukor
1  bő teáskanál fahéj
1 zacskó vaníliáscukor
só, olaj

Az almákat nagyjából lehámozom, majd centi vastagra szelem. Óvatosan kivágom a magházát. Lisztbe, aztán kevés sóval felvert tojásba forgatom. Felforrósított olajba teszem, és mindre locsolok még egy keveset a tojásból. Közepes lángon pirosra sütöm. Puhának kell lenni belül az almának, de nem muszáj trottyosra "főzni". 
A porcukrot egy tálkában elkeverem a fahéjjal, vaníliáscukorral. Ebbe forgatom a kész almákat. Tányérra teszem, ha marad pici cukor, még rászórom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése