Levesek

2012. április 7., szombat

Sonkás pogácsa



Hozzávalók:

60 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg füstölt szalonna
20-25 dkg füstölt sonka
1 tojás + 1 sárgája
1 kis doboz tejföl
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 kávéskanál só
1 kávéskanálnyi cukor
1 tojás sárgája a tetejére


A sonkát és a szalonnát ledarálom. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatom. A vajat elmorzsolom a sózott liszttel. Hozzáadom a telföllel elkevert tojásokat, a darálékot és  a felfutott élesztőt. Jól összegyúrom és meleg helyen, letakarva egy órát kelesztem. Lisztezett felületen másfél centisre nyújtom. Beírdalom a tetejét, és 5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kézzel utánformázom. Addig pihentetem, amíg a sütő 175 fokra előmelegszik. Akkor lekenem a sárgájával, és nagyjából 15-20 perc alatt arany színűre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése