Akkor szoktam ezt készíteni, amikor valami könnyűt, gyorsat ennék. Ízvilágában hasonlít a túrógombócra, azért is ez a név. Nem kell főzni, formálni, és gyorsan kész. Szinte mindig van itthon tejföl, úgyhogy nagyon jól jön, mikor semmi édesség nincs a stelázsiban. Ha van kedvetek hozzá, próbáljátok ki egyszer!))
Hozzávalók (2 személyre):
1 kis pohár tejföl
1-2 evőkanál olaj vagy kb. 3 dkg vaj
kb. 3 dl zsemlemorzsa
2 evőkanál porcukor + szóráshoz
1 citrom reszelt héja
pici só
Az olajon vagy vajon megpirítom a morzsát. Enyhén sózom, ha kissé kihűlt, elkeverem a porcukorral. A tejfölt dobozban hagyom, megszórom kevés porcukorral, és citromhéjjal, majd egy teáskanál segítségével, mint egy galuskát kiszúrom, és óvatosan beleforgatom a morzsába. Nem kell túl nagyokat, mert a kisebb mindig ízesebb. Viszont minden rétegnél megszórom cukorral és citromhéjjal, söt valamennyit a morzsába is lehet keverni, nem árt neki. Mikor mindet kiszúrtam és beleforgattam, még megszórom extra morzsával, és a tetejét meghintem porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése