Levesek

2012. március 31., szombat

Ropogós indiai csirkeszárny ananász mártogatóssal


Már egy ideje motoszkált bennem ez a recept, így ma nekiduráltam magam, és elkészítettem. Kicsit félve, mert megesett párszor, hogy nem egészen az lett a végeredmény, mintsem szerettem volna. (Mindenki megnyugtatására közlöm, ezek a receptek nem lettek posztolva.) A csirke kicsit csípős, édeskésen fűszeres, sós-ropogós, amit az ananász teljesen frissé tesz. Azért mégis leginkább azoknak javaslom kipróbálásra, akiknek nem idegen ez a fűszervilág.


Hozzávalók: 

70 dkg csirkeszárny
2 evőkanál garam masala (itt Bombay masala, Kotányi)
1 csapott kávéskanál chili vagy csípős fűszerpaprika
2 tojás
fél dl tej
másfél csésze liszt
1 csésze kukorica keményítő
só, olaj

1 pici dobozos ananászkonzerv
1 púpos teáskanál curry
2 evőkanál kókusztej, hiányában tejszín

Célszerű olyan szárnyat venni, aminek csak középső és felső része van, mert a végét nem használom fel. A két résznél elnyisszantom, majd a középső belső részét hosszan, keresztben jól bevágom, a felsőt a csont mellett két oldalt  hosszában benyesem és szétnyitom. Mosás után szárazra törlöm, és besózom. Állni hagyom fél-egy órát. A masalát elkeverem a paprikával és belemaszírozom a húsba. Kicsit állni hagyom. Felverem a tojásokat a tejjel, sózom. A liszteket sózom és nagyjából összekeverem. A szárnyat először tojásba, majd a lisztkeverékbe forgatom, és bő olajban közepes lángon ropogósra sütöm. Papírtörlőn leitatom a zsírfelesleget.
Míg sül a hús elkészítem a mártogatóst. Az ananászkockákat sózom és elkeverem a curryvel. Botmixerrel amennyire tudom pürésítem, majd hozzákeverem a kókusztejet és pár kanál ananászlevet. Jól beletunkolgatom a szárnyakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése