Levesek

2012. március 17., szombat

Héjában sült krumpli olajban



Még a provence-i szűzérménél kaptam rá erre az elkészítési módra. Akkor sárga héjú krumpliból készítettem, most pirosból. Maradjunk a sárgánál, ha lehet. Vékonyabb héjú, ízletesebb. Nagyon jól megy sültekhez. Marhához, sertéshez, csirkéhez, pulykához. Kifejezetten kedveli a fűszereket, vajat.


Hozzávalók:

sárga héjú, kis szemű krumpli
olaj, amennyi 3/4 részt ellepi
só, fűszerek, vaj

Egy serpenyőben annyi olajat hevítek, ami a krumplikat majd 3/4 részt ellepi. (Elég épp csak közép melegre.) Dobok bele egy darabka vajat. A krumplikat jól megmosom, az olajba pakolom és öntök rá egy deci vizet. Fedőt vagy fóliát teszek rá, és alsó közép lángon párolom. Néha megfordítom. Ha félig puha, leveszem róla a fóliát, és úgy sütöm tovább. Ha kész, kiszedem. Sózom, ha kell fűszerezem és (már felvágva) kicsit meglocsolom szafttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése