Levesek

2012. február 20., hétfő

Tárkonyos spagetti


Egy nagyon egyszerű recept tárkony rajongóknak. Na meg fokhagyma, citrom és tejszín rajongóknak. Bevallom én is az vagyok.)) Amikor megérzem a olajban sercegő fokhagyma illatát, az agyam automatikusan  társítja hozzá a tárkony friss fűszerességét, a citrom aromáját és a tejszín lágy selymességét, automatikusan összefut a nyál a számban, és úgy tudok nyeldekelni, mint aki hetek óta nem evett. Mire kifő a spagetti a szósz is megvan, sőt! Én viszont még így is képes vagyok belekontárkodni, és úgy vagyok vele, hogy a tészta csak mellékes, hiszen végülis valamivel enni kell. De képes lennék csak úgy, magában is elnyalakodni. Most az jutott eszembe, milyen jó lehet hozzá csusza tésztát főzni, mikor kész, kis fokhagymás-bacon-ös zsiradékban átforgatni. Csak egy-egy nagyobb lapot tenni a tányérra, és azt leönteni a szósszal.))




Hozzávalók (harmad csomag spagettihez):

4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tárkony
fél-egész citrom leve
2 dl tejszín
1 bő kávéskanál kukoricakeményítő
másfél dl főzőlé vagy húsleves
só, olaj
igény szerint kevés reszelt sajt a tetejére

Amíg a spagetti kifő elkészítem a szósz. A fokhagymát felaprítom, egy-két kanálnyi olajon áthevítem, hogy kijöjjenek az aromák, de nem pirítom le! Elveszek a spagetti főzőlevéből vagy hozzáadok húslevest (ha épp van). Felöntöm tejszínnel és hozzáadom a tárkonyt, sózom. Lefedem, és addig főzöm, amíg zöldes színt nem kap. Ekkor a keményítőt feloldom pötty vízben, és besűrítem vele a tejszínt. Citromlevet facsarok bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése