Levesek

2012. február 11., szombat

Dorozsmai molnárponty





Hozzávalók (4 személyre):


4 nagyobb ponty szelet  vagy irdalt filé
liszt, só, bors, majoranna


15 dkg füstölt szalonna
30 dkg csiperke (netto súly)
1 fej hagyma
1/2 paprika
1 kisebb paradicsom
fűszerpaprika
1 kis doboz tejföl
1 teáskanál liszt
1 teáskanál majoranna
1/4 citrom leve
só, bors


kb. 20 dkg csusza tészta


1 erőspaprika (pl. kosszarvú) - elhagyható





Finoman lesózom a halat. Nem túlságosan, mert a sütőzsiradék is sós lesz. A szalonnát kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Kiszedem, félreteszem. A zsír egy részét leveszem, és abban párolom üvegesre a finomra vágott hagymát. Hozzáteszem a felszeletelt gombát, megszórom paprikával, átforgatom benne, majd belerakom a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Sózom, borsozom, majorannázom, készre párolom. A tejfölből a liszttel habarást készítek, és besűrítem vele a gombát. Rottyantok rajta egyet, és a végén a citromlét is belefacsarom. Kifőzöm a csuszatésztát, és finoman összekeverem a gombával. A halat majorannás, borsos lisztbe megforgatom. A megmaradt szalonnazsírt felöntöm olajjal, abban sütöm ki. Először a tésztát teszem a tányérra, rá a pontyot. Megszórom a félretett sültszalonnával. Aki szereti a csípőset, az kevés erőspaprikát vághat rá, nagyon kellemesen kiegészíti.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése