Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg cukor
30 dkg vaj
5 dkg marcipánmassza
4 tojás
1 cs. vaníliacukor
1 citrom reszelt héja
1 kis üvegcse mandula aroma
kb. 10-12 szem jó érett, puha sárgabarack a tetejére
porcukor a szóráshoz
Elkészítés előtt egy jó órával a marcipánmsszát a mélyhűtőbe tesszük. A puha vajat géppel habosra keverjük a cukor 2/3-ával és a vaníliacukorral, majd egyenként belekeverjük a 4 tojás sárgáját. Végül belereszeljük a citromot. A fehérjét felverjük a maradék cukor 1/3-ával. A kifagyott marcipánt nagylyukú sajtreszelőn hozzáreszeljük a vajas masszához és finoman belekeverjük. Lassanként felváltva elegyítjük a felvert tojásfehérjével és a liszttel. Nem kell túl finomra keverni. Beleöntjük a sütőformába (kb. 30x40 cm) és elegyengetjük. Ráhelyezzük a félbevágott sárgabarackokat. A sütőt 185 fokra kell előmelegíteni, és olyan 45 perc alatt van kész, de tehetünk tűpróbát is. Ha kissé kihűlt megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése