Hozzávalók:
1 kosszarvú paprika (csípős)
3/4 kisebb piros kaliforniai, esetleg kápia paprika
1 kisebb krumplinak megfelelő gyömbér
2 gerezd fokhagyma
3/4 doboz retró paradicsompüré
1 ek méz
2 ek szójaszósz
1/2 citrom leve
olaj, só
A paprikákat először hosszában kb. 4 cm szélesre felcsíkozom, majd olyan 3 mm vékony laskákra vágom. A gyömbért hámozás után szintén szeletekre, majd csíkokra vágom. A fokhagymát ugyanígy készítem elő. Ha minden kész egy serpenyőben kevés, közepesen forró olajon áthevítem őket, hozzáadom mézet, majd ha felolvadt, a paradicsompürét is. Visszaveszem a lángot, beleöntök kb. 1 decinyi vizet, és összefőzöm az alapanyagokat. Ha puha (én csak félig főzöm puhára, mert jobban szeretem, ha a turmixolás után kissé rusztikus marad) beleöntöm a szójaszószt, és csak most sózom meg ízlés szerint. Végül belecsavarom a citromlevet. Kisebb edénybe öntöm, és összerurmixolom. Aki szintén szereti a darabkákat benne, ne pürésítse túl.
Scharfe Paprikasoße
Zutaten:
1 kleinere grüne Paprika, scharf
1 rote Paprika, süß
1 stück Ingwer (größe kleinere Kartoffel)
2 Zehen Knoblauch
1 gute Eßlöffel Tomatenmark
1 Eßlöffel Honig
2 Eßlöffel Sojasoße
Saft eine halbe Zitrone
Salz, Öl
1 rote Paprika, süß
1 stück Ingwer (größe kleinere Kartoffel)
2 Zehen Knoblauch
1 gute Eßlöffel Tomatenmark
1 Eßlöffel Honig
2 Eßlöffel Sojasoße
Saft eine halbe Zitrone
Salz, Öl
Paprika quer 3mm dünn, längs 4 cm lang zusammenschneieden, so wie die Knoblauch und (nach dem Schälen) den Ingwer auch. In einer Pfanne etwas Öl erhitzen, und die vorbereitete Paprika, Knoblauch, Ingwer einwerfen. Honig zugießen, und wenn es beginnt zu karamellisieren, auch Tomatenmark zugeben.Hitze zurücknehemen, etwas Wasser eingiessen (so eiene kleinere Tasse) und die Zutaten weich garen.Wenn es fertig ist aufgießen mit Sojasoße, und erst jetzt salzen! Zitronensaft hinzugeben, und mit Staubmixer pürieren.Die etwas rustischer mögen, die nicht zu weich kochen, und weniger stark pürieren! (Bild)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése